2022-11-26 931 瀏覽
見到有人介紹哩間新餐廳,就同朋友黎食慶生飯,推薦哩間呀👍🏻我地order左共12道菜式既OZAKAYA 嚐鮮套餐,$980/位。埼玉縣果糖蕃茄(柚子軟凍)一道好開胃既前菜,配上清酒,先打開味蕾。季節時令(刺身 + 壽司)共8款時令刺身及壽司,每款都好新鮮,其中來自兵庫縣武士蠔鮮味十足,油甘魚同吞拿魚都魚香可口。煙燻牡丹海老(北海道帶子慕絲)用上櫻花木來煙燻出場,視覺同香氣都好吸引,底部既mousse 幾特別,夾住帶子同海老,都係一道清新前菜。海膽多士(松露醬)除左刺身,哩個多士係我第二喜愛菜式。海膽新鮮creamy,份量十足,好正。和牛他他(蘿蔔,阿根廷青醬)薄切和牛,配上青醬,哩個組合新鮮。車海老. 日本野菜天婦羅哩個set真係好豐富,未到主食已經試左咁多唔同既前菜,其實都開始飽飽地。天婦羅既炸漿好簿,熱辣辣。甘鯛立鱗燒(蕃茄味噌醬)哩個菜式都相當考功夫,鱗片炸至見身,魚肉鮮嫩。M6和牛後腰肉五成熟上台,顏色粉嫩,美味。和牛高菜御飯(鮭魚籽)食完主食都未完嫁,仲有碗和牛飯,飯中食到舞茸菇既香味,食完好飽呀!北海道奶脆(紅豆 牛奶雪糕)哩道甜品加入左紫蘇葉好特別,食埋個雪糕好滿足呀,朋
見到有人介紹哩間新餐廳,就同朋友黎食慶生飯,推薦哩間呀👍🏻

埼玉縣果糖蕃茄(柚子軟凍)
一道好開胃既前菜,配上清酒,先打開味蕾。

季節時令(刺身 + 壽司)
共8款時令刺身壽司,每款都好新鮮,其中來自兵庫縣武士蠔鮮味十足,油甘魚同吞拿魚都魚香可口。

煙燻牡丹海老(北海道帶子慕絲)

海膽多士(松露醬)

和牛他他(蘿蔔,阿根廷青醬)
薄切和牛,配上青醬,哩個組合新鮮。

車海老. 日本野菜天婦羅

甘鯛立鱗燒(蕃茄味噌醬)
哩個菜式都相當考功夫,鱗片炸至見身,魚肉鮮嫩。

M6和牛後腰肉
五成熟上台,顏色粉嫩,美味。

北海道奶脆(紅豆 牛奶雪糕)
哩道甜品加入左紫蘇葉好特別,食埋個雪糕好滿足呀,朋友都表示哩餐生日飯佢好鍾意。

Cocktail
Ozatini $138
Golden Luna $138
哩2杯cocktails 都好靚呀,2杯都好易入口,特別喜歡golden luna,中意茉莉花香味。
  • 嚐鮮套餐