2024-01-12 31 瀏覽
🇮🇳平時食印度野通常都唔係去大型餐廳,但今次上網搵到呢間米芝連既推介,價錢亦唔似貴,所以來到就直接點了套餐,唔想研究每道菜式的配料後才點吧啱哂我呢啲懶人😁店員招待有禮,每枱一坐低都有份胡椒脆餅配薄荷醬,味道好夾而且好脆口🌟 頭盤一嚟既🦀蟹肉餡料Taco非常鮮甜好味,之後的燒雞件🐓則有點乾身,Lamb Galouti Kabab🐑也不羶喎🥰再嚟既嚤囉香料蝦爽口彈牙🦐松露奶油咖哩雞柳是全晚最有驚喜的😍必點❗️而Dal makhani則算辣了🥘,用蒜蓉Naan伴食就很匹配🩷 至於紅花香味飯則沒特別🍚,Pineapple Raita算幾好食。但甜品Gajar hawla pudding比較似乳酪,而kesar kulfi就似雪糕🍧味道都幾有特色🍨 由於坐露天可以欣賞靚人靚景很開胃🌛,所以再叫了一客烤珍寶大蝦🦐及Fish Tikka🐟,不過印度菜的海鮮始終未夠Juicy。但杯Mango Lassi🥭同MasalaTea☕️就非常好飲呢🤎 順帶一提,臨走才留意到有幾款食品好似半自助的形式提供,但由於都好飽了就沒有試了~下次再去試下先💚

松露奶油咖哩雞柳是全晚最有驚喜的😍必點❗️