餐廳環境、食物擺盤都很精緻高質,我選擇咗吧枱座位可以望住師傅準備食物,真正嘅又有得睇有得食^包廂房間很受歡迎,很早被全數預訂🪄金丼- 月見海膽三文魚拖羅蓉屬於餐廳招牌丼飯,鋪滿海量三文魚籽加上拖羅蓉、海膽一層一層疊加上去,金黃色鮮蛋黃,所有食物一口食真係有爆丼效果😎非常吸引,而海膽拖羅蓉軟綿鮮甜,每個層次都好豐富🪄金糖盒(蟹肉三文魚籽)以玻璃罩蓋著上枱好有fine dine 感覺,脆餅底下托著日式豆腐係棉花糖,甜甜地加埋蟹肉三文魚籽一齊食好特別🪄金龍珠海膽吞拿魚蓉卷又係招牌之一😎金龍珠海膽吞拿魚蓉卷用自家醃製醬油漬蛋黃,加海膽、吞拿魚蓉、青瓜🥒等顏色好看,好睇又好食🪄串燒自家製雞皮蝦 、厚燒牛舌心 、嚴選松板豬(頸)、安格斯牛肋肉,每一款串燒都燒到香脆多汁,個人推介自家制雞皮蝦,用雞皮包住大蝦,蝦身爽彈配雞皮脆香🪄戰神鍋兵庫縣生蠔鍋 追加A4鹿兒島和牛(2塊)生蠔🦪份量好多,令我諗起上次喺東京食到一樣咁正嘅生蠔,整體鮮甜滑嫩,另外再追加A4和牛,色澤粉嫩佈滿油花,入口即化有肉香,仲有野菜、薯粉、年糕福袋、菇類🪄 木村飲料 - 完熟水蜜桃汽水木村飲料 -靜岡柑橘汽水另外仲叫咗兩支來自日本

^包廂房間很受歡迎,很早被全數預訂

🪄金丼- 月見海膽三文魚拖羅蓉

🪄金糖盒(蟹肉三文魚籽)

🪄金龍珠海膽吞拿魚蓉卷

🪄串燒

🪄戰神鍋兵庫縣生蠔鍋 追加A4鹿兒島和牛(2塊)

🪄 木村飲料 - 完熟水蜜桃汽水
木村飲料 -靜岡柑橘汽水
另外仲叫咗兩支來自日本嘅汽水,水蜜桃非常推介,唔會太甜配串燒一流😎

🚩金酒屋
荔枝角長沙灣道909號地舖 @kinzakaya.hk

#addifoodie #addifoodie茘枝角
#茘枝角美食 #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkig#hkg #foodie #香港餐廳推介 #香港餐廳 #foodstagram #香港美食#吃貨 #香港美食指南 #荔枝角美食推介 打卡熱點#打卡 #香港小店
#荔枝角 #荔枝角餐廳#荔枝角美食 #日式串燒 #日式居酒屋 #荔枝角居酒屋 #情侶好去處 #聚會好去處 #串燒 #壽司 #刺身#海膽 #和牛 #定食#生蠔
2025-01-16