自細就系葵廣打滾既我..經常會黎葵廣掃街覓食🤣二樓呢間西班牙油條小店🐰系佢地岩岩開業時我就已經黎食過佢地既churros根據店舖簡介系指店主專程去西班牙取經 番到香港之後再改良👩🏻‍🍳呢度既churros系類似donut既口感..食落外脆內軟!可能有d人吾中意呢種口感 會偏向傳統脆卜卜果種..但我自己就幾中意..佢地開業後隔左一段時間 見佢地出左gelato..我都幫襯過好幾次 每次都食佢地既開心果gelato..😂真系勁濃開心果味!而最近臨近聖誕🎄經過見佢地推出左聖誕churros x gelato set ⋆⁺₊❅.一於買黎試試!Churros系即叫即炸落單後大約要等8分鐘.𖤘 𝘚'𝘮𝘰𝘳𝘦𝘭𝘢𝘯𝘥 𝘊𝘩𝘶𝘳𝘳𝘰𝘴 𝘚𝘦𝘵 | ᴴᴷᴰ𝟽𝟶呢個set包括一杯意大利黑朱古力gelato🍫再加一份西班牙油條🤩黑朱古力gelato非常濃郁..用左60%黑朱古力製成 所以吾會好甜.面頭擠左自家製棉花糖醬 再用火槍燒至微焦最後灑上lotus焦糖餅碎 增加口感👍🏻西班牙油條本身已沾滿晒玉桂粉..另外仲可以揀一款醬..我就揀左海鹽焦糖 正路d🤣食落好似拖肥糖咁😋同玉桂粉既味道相輔相成😋惹味!.𖥔 ݁
自細就系葵廣打滾既我..
經常會黎葵廣掃街覓食🤣

二樓呢間西班牙油條小店🐰
系佢地岩岩開業時我就已經黎食過佢地既churros

呢度既churros系類似donut既口感..
食落外脆內軟!
可能有d人吾中意呢種口感 會偏向傳統脆卜卜果種..
但我自己就幾中意..

佢地開業後隔左一段時間 見佢地出左gelato..
我都幫襯過好幾次 每次都食佢地既開心果gelato..😂
真系勁濃開心果味!

而最近臨近聖誕🎄
一於買黎試試!

Churros系即叫即炸
落單後大約要等8分鐘.

黑朱古力gelato非常濃郁..
用左60%黑朱古力製成 所以吾會好甜.
面頭擠左自家製棉花糖醬 再用火槍燒至微焦
最後灑上lotus焦糖餅碎 增加口感👍🏻

西班牙油條本身已沾滿晒玉桂粉..
另外仲可以揀一款醬..
我就揀左海鹽焦糖 正路d🤣
食落好似拖肥糖咁😋