2024-08-25 109 瀏覽
作為一個鍾意飲咖啡嘅食客,我最近發現咗葵涌嘅 chart coffee,真係好開心呀!以前喺葵涌返工嘅時候,呢度冇咁好嘅咖啡飲,而家終於有啦!佢哋呢度提供三種唔同嘅咖啡風味,我呢個咖啡迷終於可以一次過試齊啦!我最鍾意佢哋嘅 nutty 咖啡,香氣濃郁,入口柔滑,餘韻好長。每次飲落去,都有濃濃嘅堅果香味再口腔裡迴盪!我覺得呢杯咖啡真係一流,係我最近飲過最好味嘅之一。除咗好飲嘅咖啡,chart coffee 嘅其他野都好有吸引力。佢哋嘅 banoffee pie 絕對係必食嘅一道 - 餅底酥脆,配埋濃郁嘅奶油,甜而唔膩,完全襯托咗咖啡嘅味道。我真係好慶幸發現咗呢間咖啡店,唔係用膳放鬆,定係匆忙工作,chart coffee 都能夠畀我一個舒服愜意嘅體驗。!

2024-08-24