2024-11-09
今次晚餐同朋友約咗嚟呢度食,都幾好~有得散叫,Set就豐富啲,所以我哋嗌咗兩個Dinner Sets前菜**巴拿馬凱撒沙律** 諗住叫啲菜食,所以前菜揀咗沙律。比想像中大碟,好多菜,沙律入面仲有巴拿馬火腿,襯埋啲菜咁食令整體口感更加豐富。**牛舌** 呢個係朋友揀嘅前菜,牛舌滑嫩,因為有蒜所以好香。煮得啱啱好,肉質鮮美主菜**帶子蟹肉蘆筍羅勒忌廉汁意粉** 呢道意粉嘅帶子好好味佢嘅鮮味配上忌廉汁,食落唔太膩,意粉都唔會煮到一舊舊黐立立**BBQ 豬肋骨配薯仔** 豬肋骨嘅燒烤醬汁香濃,一上嚇親,咁大份嘅但唔係輕鬆就可以脫骨個種。搭配我最鍾意嘅金黃薯條,食落非常滿足,令人忍唔住一口接一口。**是日餐湯+法包** 差啲唔記得寫埋呢個跟餐嘅湯,湯好濃郁,湯底鮮美,配上香脆嘅法包,塊蒜蓉包超香脆可口!一啖入口即發出脆脆嘅聲音**餐飲** 是日果汁係石榴汁,雖然係朋友嘅,我都有飲兩啖,果汁清新可口,飲落有完美嘅解膩效果,令成餐飯更加圓滿。**熱紅棗蜜** 我飲嘅呢個熱紅棗蜜甜度適中,溫暖嘅飲品令人倍感舒適,作為晚餐嘅結尾非常合適。**甜品**朱古力雪糕整體而言,今次晚餐嘅菜式都係好
前菜
**餐飲**
**熱紅棗蜜**
**甜品**
朱古力雪糕
整體而言,今次晚餐嘅菜式都係好食的!