2020-07-24 165 瀏覽
可能好多人都唔知,原來葵芳地鐡站樓上有一間放題,我都係有個朋友住呢到附近,佢成日周圍搵野食先介紹到呢間俾我地.呢間放題唔算大又唔算細,不過可以地方唔太多人知,又可能疫情關係,所以唔太多人.門口已經放左好多飲品,熟食,甜品等等,所以款式都算多.另外仲有好多刺身,炸物,鍋物等等,可以用手機影QR Code落單,非常方便!!一開始緊係叫左刺身先啦,佢款式都算多既,基本既三文魚,甜蝦,八爪魚,希靈魚等等都有,三文魚厚厚一片,魚既油香濃郁,新鮮好味.甜蝦最鐘意有頭,可以食蝦頭入面既膏,配蝦身既爽甜肉質,絕配.仲有希靈魚,唔係到到都好味,呢間真係好味,又鮮甜,又爽口,最重要冇魚腥味!!另外仲有其他熟食,例如呢個炸天婦羅,即叫即炸,外脆入熱,蝦夠爽口,蟹柳有蟹味,甜甜地,唔會係個D粉蟹柳,仲有好特別既炸獅子狗,因為炸既關係,所以令到粒獅子狗更加脆口,帳卜卜,好得意!!其餘仲有羊架,佢好特別,唔似出面個D煎好一條條羊架骨,佢似羊扒,肉比較多,仲好多汁,羊味非常濃郁,鐘意食羊既你,一定要叫!!!最後係出面花茶區自己配搭左一壺茶清一清口,咁就完美啦~
可能好多人都唔知,原來葵芳地鐡站樓上有一間放題,
呢間放題唔算大又唔算細,不過可以地方唔太多人知,
又可能疫情關係,所以唔太多人.
門口已經放左好多飲品,熟食,甜品等等,所以款式都算多.
一開始緊係叫左刺身先啦,佢款式都算多既,
基本既三文魚,甜蝦,八爪魚,希靈魚等等都有,
三文魚厚厚一片,魚既油香濃郁,新鮮好味.
另外仲有其他熟食,例如呢個炸天婦羅,即叫即炸,
外脆入熱,蝦夠爽口,蟹柳有蟹味,甜甜地,唔會係個D粉蟹柳,
最後係出面花茶區自己配搭左一壺茶清一清口,咁就完美啦~
2020-06-29