2023-06-18
見近近地又開咗間新嘅燒肉,食肉獸又出動試新嘢😋平日夜晚嚟7:00開始多人,餐廳同另一間韓國餐廳同一個舖位,都幾容易搵▪️極級霜降肉🐃 150g $228霜降牛肉顏色鮮艷,薄片放落爐燒一陣就食得,牛肉味香嫩滑。爐邊仲放左一個架仔,燒好可以放上去先,唔會擺到燶晒,設計幾好👍🏻▪️韓國豬肩肉🐖200g $178 肉質柔軟有彈性,豬肋排厚切多肉,一半係板腱肉,另一半就係肋條五花肉,一碟試晒唔同口感味道▪️伊比利亞豬肋排肉🐖 150g $228配嘅緋魚子醬鹹鹹辣辣,好惹味,豬肩肉肉質爽口軟嫩,薄切,屋企人都話呢款較好食▪️牛肉煎冷麵🍜$128 就咁睇落唔見牛肉,睇番原來係用牛骨湯式煮成,仲有蛋絲青瓜絲鋪面,夏天食好清爽,食完燒肉食亦都唔會覺得膩,面質口感爽滑,亦可以加醬汁同醋食,更有風味▪️濟州橙汁梳打🍊$68除左濟州橙汁之外,仲配左梳打水,可以自己溝出想要嘅比例,更啱自己口味。睇相見其他人有冰粒,不過我個杯就係冰左嘅橙汁,倒出黎嘅時候因為半冰半液體狀,所以要小心啲倒,如果換番冰粒會更方便,唔怕倒到周圍都係▪️Ocean $58 睇到見到夢幻藍就揀左💙味道就係檸檬梳打,建議攪勻先飲,甜味會平均啲
▪️極級霜降肉🐃 150g $228
▪️韓國豬肩肉🐖200g $178