2023-03-17 66 瀏覽
常常見到有人分享哩間隱匿於村內的Pasta Cafe🏡,裝修以白色同木色為主,高樓底令空間感更足,簡約嘅拱形門面好易認,系屋村裏的一點小清新🌿,咁岩今日在葵芳有活動,就過嚟一探究竟👀。menu選擇多元,意粉、三文治、燴飯、牛角窩夫,再加上飲品,實有一款岩你胃口🤩~而意粉🍝選擇更是同坊間好唔同,款款都各具特色,睇相已經覺肚餓~▶️龍蝦濃湯蟹肉帶子麵🍝好欣賞哩碟意粉用pasta soup嘅方法呈現,龍蝦湯底濃郁非常,就咁飲都好好味。加上蟹肉已經撕碎,加上煎香嘅帶子,鋪滿墨汁意粉面層,睇分量已經知道誠意滿滿。而意粉就彈牙且相當掛湯,將龍蝦濃湯嘅鮮味發揮到極致,每一啖都系滿滿嘅湯汁。▶️三文魚籽蟹肉檸檬忌廉汁意粉🍝超推薦~豪華檸檬忌廉汁意粉,講真系第一次嘗試哩個配搭,感覺新奇又特別!首先講講醬汁,用檸檬汁帶出清新氣息,諗吾到原來同檸檬同忌廉系咁match。而鋪在面頭嘅三文魚籽同蟹肉絕對系回本位,蟹肉系原粒蟹肉粒,有好多粒,包你滿足之餘,三文魚籽分量澎湃,真係吾系坊間一般意粉可比。▶️紫白配牛角酥窩夫🧇中意食甜品嘅我點可以錯過哩個賣相精緻嘅牛角窩夫,首先必讚竟然系個雪糕,泰式奶茶味,真系好驚喜~而牛角

▶️龍蝦濃湯蟹肉帶子麵🍝

▶️三文魚籽蟹肉檸檬忌廉汁意粉🍝

▶️紫白配牛角酥窩夫🧇
中意食甜品嘅我點可以錯過哩個賣相精緻嘅牛角窩夫,首先必讚竟然系個雪糕,泰式奶茶味,真系好驚喜~而牛角窩夫都搞搞新意思,上面系藍莓同雲尼拿cream,紫白配系視覺嘅享受~

▶️Latte☕️
上篇已經介紹過,奶泡綿密,拉花持久到任你影幾耐都吾怕~

• 紫白配牛角酥窩夫
  • 龍蝦濃湯蟹肉帶子麵