2018-04-13 143 瀏覽
話說未識A姐之前,小弟每個月都總會去一趟蘭桂坊,高峰嗰陣仲每個星期都出沒,什麼Magnum,什麼Prive,有咩未去過。不過今時唔同往日,往事只能回味....... 今日我決定重出江湖,帶A姐去老蘭,不過唔係去Club,係去食車仔麵。係呀,你無聽錯,蘭桂坊係開咗間車仔麵,仲係叫蘭桂坊車仔麵。M佬之選:蘭桂坊至尊車仔麵話明係至尊,就當然係大集薈,啱晒啲唔想諗嘅朋友。裏面有魚蛋、牛丸、牛腩、豬紅、五花腩、蘿蔔、魚皮餃、豬軟骨同時菜,真係好多餸。值得一讚,蘿蔔入味清甜,牛腩入味香濃,魚蛋鮮甜彈牙。A姐之選:豬肚+水魷魚+素鮑片+龍蝦丸+金菇+米粉呢到有7款麵,7款湯底同37款配料,A姐左揀右揀,用咗5分鐘,終於諗好。豬肚煮得好腍身,水魷魚爽口彈牙,素鮑片口感豐富,最正係個辣汁。麻辣豬耳豬耳爽口彈牙,麻辣味濃,嘴唇有少少麻痺,好過癮。辣汁雞翼尖識食一定食雞翼尖,辣味十足,食到又愛又恨,流晒鼻水。炸魚皮魚皮脆卜卜,就咁食又得,浸湯食又得,得咗。(記住Like同Share畀朋友)By A姐M佬 玩樂日記

M佬之選:蘭桂坊至尊車仔麵
蘭桂坊至尊車仔麵

A姐之選:豬肚+水魷魚+素鮑片+龍蝦丸+金菇+米粉

麻辣豬耳
豬耳爽口彈牙,麻辣味濃,嘴唇有少少麻痺,好過癮。

辣汁雞翼尖
識食一定食雞翼尖,辣味十足,食到又愛又恨,流晒鼻水。

炸魚皮
魚皮脆卜卜,就咁食又得,浸湯食又得,得咗。
炸魚皮

(記住Like同Share畀朋友)

By A姐M佬 玩樂日記
2018-04-13