2023-08-12
我哋同屋企人一齊去食呢間我哋好耐以來一直bookmark住嘅蒸氣海鮮火鍋。今次我哋試食咗好多人都極力推薦嘅尊貴海鮮套餐。一叫完嘢食,店員馬上上咗呢個鍋底~真係太正啦!我哋呢個餐由大赤蝦開始,仲有九孔鮑魚、月亮貝、珍珠蠔、青口同翡翠螺~呢度嘅店員服務態度絕對一百分,唔單止會幫你落手蒸埋,仲好仔細介紹每一種食材同鮮度~第一款食嘅係刺身級嘅日本大赤蝦,肉質爽口鮮甜,蝦頭簡直係滿溢嘅鮮美蝦膏~超級鮮甜嘅翡翠螺~本身都有啲擔心佢會唔會多沙,但洗得好乾淨,一粒都食唔到呢~呢個套餐嘅精彩之處就係綠膏蟹、饅頭蟹、琵琶蝦同澳洲龍蝦~饅頭蟹蟹膏豐富,肉質鮮甜~新鮮嘅海鮮一入口就能夠品味出來~呢度嘅龍蝦肉質實在又潔淨同鮮美~個人最愛就係綠膏蟹~第一次見到有咁濃郁綠色膏嘅蟹,店員解釋,原來係因為呢款蟹主要食海洋中嘅海草同微生物,所以膏呈現偏綠色~真係意想不到有咁多蟹肉,而且膏又豐盈,真係滿足得不得了~食完海鮮之後,我哋用蒸海鮮嘅精華煮咗個粥出黎,鮮甜無比~最後,為咗清淨喉嚨,仲有椰汁雪燕比我地好好品嚐。
一叫完嘢食,店員馬上上咗呢個鍋底~
呢個套餐嘅精彩之處就係綠膏蟹、饅頭蟹、琵琶蝦同澳洲龍蝦~
饅頭蟹蟹膏豐富,肉質鮮甜~
食完海鮮之後,我哋用蒸海鮮嘅精華煮咗個粥出黎,鮮甜無比~
最後,為咗清淨喉嚨,仲有椰汁雪燕比我地好好品嚐。