2022-09-20
番茄師兄太出名的關係,成日聽到都要長期大排長龍😇不過可能係今日落大雨既緣故,加上有分店開張,我去到就可以即刻入座😙😙個番茄湯係真材實料😍😍湯底唔算好稠身,但真係好濃茄味,重有好多蕃茄粒粒,酸酸甜甜好開胃,無似加味精,我最後係飲晒成碗湯🤪🤪🔸 犇犇有禮 ($88) ⭐⭐⭐⭐鍾意食牛肉嘅朋友一定鍾意,一碗粉包含三款牛🐮,牛坑腩、牛面頰同埋崩沙腩。牛坑腩同牛面頰就不過不失,但崩沙腩好好食!! 😋😋😋有少驚喜,有脂肪好香但唔會過肥,而且有嚼口,炆得夠腍身。米線就比較普通,唔夠爽彈🙈🙈🔸 帶子牛郎 ($72) ⭐⭐⭐⭐有兩粒帶子及五塊牛脷👅,牛脷夠腍身而且重牛味,好食過犇犇有禮中的牛坑腩同牛面頰🤭🤭而帶子就只係正常發揮🥲🥲上海麵比米線好食,同番茄湯更夾🤣🤣🔸 凍樽仔奶茶 (跟餐價 +$18) ⭐⭐⭐唔算甜,入口順滑,但唔夠茶香。不錯,但未及出名茶餐廳的水準🙃🙃🍽 環境 ⭐️⭐️⭐️🤵🏻♀️ 服務 ⭐️⭐️⭐️😋 味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️💵 CP值 ⭐️⭐️⭐️⭐️🤓 Overall ⭐️⭐️⭐️⭐️😇 回頭度 ⭐️⭐️ ⭐⭐️📍#番茄師兄 深水埗基隆街255號地舖
🔸 犇犇有禮 ($88) ⭐⭐⭐⭐
🔸 帶子牛郎 ($72) ⭐⭐⭐⭐