2021-09-17 203 瀏覽
次次經過荃豐都一定會見到大兄冰室出面大大個logo,今次就去食翻個快飯。本身諗住冰室賣既野食都係港式野,點知佢賣既野食又偏西式wor😯餐牌見到啲意粉、漢堡、熱狗,當然都有啲港式啲既野食好似公司三文治果類。另外最吸引我既就係佢既蕃茄螺絲粉!一見到諗都冇諗就揀左佢。  1⃣️芝味炸雞拼蒜茸汁法蘭克福腸 跟蕃茄濃湯粉($63)炸雞都幾大舊,炸得幾香肉又厚,但係炸皮有啲濕左淋左,面頭有一大片溶左既芝士🧀腸仔配上極多蒜茸汁😂正~另外蕃茄濃湯真係好濃,入面有好多煮到淋曬既蕃茄蓉🤤滑蛋都好多。另外螺絲粉份量爆多,本身我都自認大食架la,但係呢碗螺絲粉我真係食到差啲食唔曬🙈  2⃣️蟹子野菌甜椒絲海蝦忌廉義大利粉(配花枝丸)($58) 蟹子比得多幾多,意粉係偏港式風味,忌廉汁偏稀身,不過配料比得好足。蝦、蟹子、菇所有野都幾多。另外仲有跟蒜蓉包,同平時食西餐果啲脆脆既蒜蓉包好唔同,呢個蒜蓉包係軟熟既包,唔係好似有烘過,面頭搽左啲蒜蓉醬。午餐有得揀根花枝丸或者沙律🥗揀左花枝丸,唔算彈牙,可以當過下口癮咁。   3⃣️鴛鴦雞扒拼金菇牛肉卷(配花枝丸)($65)鴛鴦雞扒係有煎雞扒同炸雞扒各一件。煎雞扒又算幾嫩滑wor,快

1⃣️芝味炸雞拼蒜茸汁法蘭克福腸 跟蕃茄濃湯粉($63)

2⃣️蟹子野菌甜椒絲海蝦忌廉義大利粉(配花枝丸)($58)

3⃣️鴛鴦雞扒拼金菇牛肉卷(配花枝丸)($65)
鴛鴦雞扒係有煎雞扒同炸雞扒各一件。煎雞扒又算幾嫩滑wor,快餐質素黎講算平均以上,炸雞扒雖然有啲甩皮甩骨咁,但係調味係唔錯既👍另外仲有金菇牛肉卷,牛肉好乾身,而且冇汁冇調過味咁,呢個麻麻地。意粉係偏向港式炒意粉咁,份量又係極多。
蟹子野菌甜椒絲海蝦忌廉義大利粉
鴛鴦雞扒拼金菇牛肉卷