2019-03-06 2683 瀏覽
今日係父親大人的生日,我很早就訂左位黎雲來軒幫父親慶生!雲來軒係大有來頭的名店,先獲得法國藍帶推介食店,後有米芝蓮之稱既「Taste of Hong Kong 香港味之年賞2015」認真唔惹少。餐廳設有不少房間!私人度高,很適合一大班人聚會。日本花菇雞腳燉螺頭:先來喝個湯潤潤口,這個燉湯用紫砂茶壺盛載可保持湯的溫熱。裏面的材料包括:雞腳,螺頭,瘦肉和冬菇。湯色清澈無油,足料鮮味。拖地蜜汁黑豚肉:這個豚肉其實是叉燒!豚肉肥瘦適中而且十分鬆軟,就連做呢行的爸爸都讚不絕口。水芙蓉蒸明蝦球:得獎菜色!!!無理由唔叫,這道菜的蛋白蒸非常嫩滑且鮮甜。師傅控制火候做的好好,真係少D功架都做唔到。香江懷舊雜菜煲:雜菜煲材料豐富,除了有多款雜菜外,師傅更加上蝦乾和瑤柱等提味!配上高湯,是很不錯的小菜。鮑粒福建飯:這個鮑粒福建飯材料很豐富抱括:鮑粒,冬菇,元貝等等。雖然這是溼炒飯!但仍能食到炒飯中粒粒分明的口感,令家人贊嘆!這噸飯屋企人都相當滿意,食物質數符合價格。

日本花菇雞腳燉螺頭

拖地蜜汁黑豚肉

水芙蓉蒸明蝦球

香江懷舊雜菜煲

鮑粒福建飯
這噸飯屋企人都相當滿意,食物質數符合價格。
慶祝紀念
生日
日本花菇雞腳燉螺頭
拖地蜜汁黑豚肉
水芙蓉蒸明蝦球
香江懷舊雜菜煲
鮑粒福建飯
  • 鮑粒福建飯,
  • 香江懷舊雜菜煲,
  • 拖地蜜汁黑豚肉,