2024-11-11
之前喺網上已經見到KOL推薦呢間日本菜餐廳,牛肉全部都係用咗優良嘅小田牛做特色🐂 舖頭寬敞光猛,服務態度又好好~ 我同同事揾午餐時間嚟試吓佢哋嘅lunch set,果然冇令我哋失望😋 💟 小田和牛炭燒昆布生牛肉片 和牛牛肉已經用昆布醃製過,然後再用炭燒嘅方式鎖住牛肉嘅營養,咁樣唔單止保留住食物原味,肉質仲好鮮嫩多汁!🤤 食落去唔止有牛肉本身濃烈嘅牛肉味,仲有淡淡嘅炭燒味,配搭各種新鮮蔬菜一齊入口,爽脆感十足!生牛肉外表輕輕嘅燒過所以帶住少少嘅焦香味,但入面肉質仲好粉紅嫩滑,但係一點都唔腥👍🏼 💟 炭燒肋眼和牛扒 肋眼部位嘅和牛紋理清晰,肉質肉眼可見嘅香嫩可口!外表炭火燒烤至微微脆焦,入面嘅大理石紋路汁水豐富,3分熟令成個肉質更加粉嫩誘人,油脂再炙燒後溶化,散發出原本本身嘅牛油香🤤 唔使太多調味就已經超級好食!正👍🏼
💟 炭燒肋眼和牛扒