2022-09-10
💛好味指數:4.5/5💛💜回頭指數:4.6/5💜餐廳係一間充滿藝術氣息的酒吧🍺牆身繪畫六個國家,代表六種飲食文化🖼每個國家各有特色,餐廳更為呢個壁畫創作咗6款cocktail,我地叫咗代表英國的飲品,店員介紹英國係印象派的作品,光影會比較深色啲,立體感強啲🔆✅麻香辣椒雞絲意大利扁麵$118之前試過辣味意粉覺得幾好食,見到呢間餐廳都有麻辣扁麵,決定一試😍比想像中辣🌶️但麻辣味同扁麵好夾😆食到後面覺得有啲辣索性將兩款意粉撈埋一齊食😋結果卡邦尼個醬中和返啲辣😂✅泡菜帶子卡邦尼意大利粉$138有四粒帶子,都幾大粒鮮甜,卡邦尼不過不失,配泡菜幾特別✅Lady Grey$120代表英國的皇室貴族下午茶☕️用茶杯裝住cocktail,外型極似一杯earl grey🤣另外配咗朱古力蛋糕,蛋糕都整得好好味🍰呢杯飲品主要用橙皮、檸檬皮炒的Earl Grey配Fino Sherry,另外加咗橙油(橙皮的油份)飲品容易入口,好香茶味和橙味🍊🐻總結好欣賞餐廳嘅cocktail,將藝術和飲食融合☺️📍Avenue75 (尖沙咀)尖沙咀麼地道75號南洋中心地下36-41號舖
💜回頭指數:4.6/5💜
✅麻香辣椒雞絲意大利扁麵$118
✅泡菜帶子卡邦尼意大利粉$138
有四粒帶子,都幾大粒鮮甜,卡邦尼不過不失,配泡菜幾特別
✅Lady Grey$120
🐻總結
好欣賞餐廳嘅cocktail,將藝術和飲食融合☺️
📍Avenue75 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道75號南洋中心地下36-41號舖