2025-02-14
位於香港銅鑼灣皇冠假日酒店既MASA Satori Charcoal Dining係由享譽盛名的藤澤昌隆主廚(Masa-san)精心策劃既一家新餐廳Masa San 擁有超過 30 年烹飪經驗,以高端壽司聞名,更係好多食客心目中的傳奇人物餐廳提供獨特碳烤美食體驗MASA Satori 嘅環境高雅,內部裝潢融合咗現代與傳統的元素,令人感覺舒適而奢華呢度非常適合請客、慶祝或商務應酬無論係浪漫晚餐定家庭聚會都可以滿足需求餐前嘅幾道小食令人驚喜,首先係茄子外帶出自然嘅鮮甜豆腐明太子醬 滑順嘅豆腐同鹹香嘅明太子昆布小白魚漬充滿海洋嘅鮮味Coleslaw、燒豬肉卷都好好吃刺身包括真鯛鰤魚、馬鮫魚、吞拿魚蓉口感鮮美超新鮮Masa San 對食材嘅選擇同處理無疑展現咗佢嘅技藝同對品質嘅追求燒物有花魚同燒雞香氣交織無論係香脆嘅外皮定係多汁嘅內裡都令人一口接一口海鮮釜飯係呢頓餐嘅高潮飯粒吸收咗海鮮嘅鮮甜 令人回味無窮MASA Satori Charcoal Dining 唔單止係一間餐廳,佢係一次由 Masa San 親自策劃嘅美食之旅如果你想體驗真正嘅高端日本料理MASA Satori 絕對係一個唔容錯
餐廳提供獨特碳烤美食體驗
呢度非常適合請客、慶祝或商務應酬
無論係浪漫晚餐定家庭聚會都可以滿足需求
餐前嘅幾道小食令人驚喜,首先係茄子外帶出自然嘅鮮甜
豆腐明太子醬 滑順嘅豆腐同鹹香嘅明太子
昆布小白魚漬充滿海洋嘅鮮味
Coleslaw、燒豬肉卷都好好吃
刺身包括真鯛鰤魚、馬鮫魚、吞拿魚蓉
口感鮮美超新鮮
燒物有花魚同燒雞香氣交織
無論係香脆嘅外皮定係多汁嘅內裡
都令人一口接一口
海鮮釜飯係呢頓餐嘅高潮
飯粒吸收咗海鮮嘅鮮甜 令人回味無窮
如果你想體驗真正嘅高端日本料理
MASA Satori 絕對係一個唔容錯過嘅選擇
#MASASatoriCharcoalDining #MASA #MASACP #Satori #MasaSatori #crowneplazahk #銅鑼灣皇冠假日酒店 #日本菜 #日本料理 #炭火燒烤 #藤澤昌隆 #MasaSan #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #hkfinedining#米芝蓮 #Michelin