2024-12-08 0 瀏覽
近排同親一齊去咗 「TOSS 蘇媽,蘇馬」,馬來西亞菜餐廳,就只係係屯門市廣場,位置好方便!環境又舒適又乾淨,真心適合同長輩一齊食。啲職員都好nice,服務超快,感覺好好!同親試咗幾樣菜,真係唔錯!「一字骨」,一上枱就見到啲骨頭切得靚靚地,賣相好吸引!肉質嫩滑,炆得勁淋,又夠入味,外面嘅醬汁有啲甜,配上啲香料,真係好開胃!送飯一流!「椰香咖喱豬頸肉叻沙」。勁期待!咖喱散發著濃郁嘅椰香味,豬頸肉切得啱啱好,肉質新鮮,唔會油膩。叻沙嘅湯底好濃,啲香料味道真係好足,配埋米粉,真係好過癮!勁有馬來西亞嘅味道!最後就係「辣死你嗎」椰漿飯,個名好正,配牛肋條。個飯真係好特別,椰漿味香香,飯粒鬆軟,搭配仁當牛肋條,牛肉超入味,咬落去好軟滑,真係好滿足!整體味道唔會過辣,啱晒我哋呢啲唔太耐辣嘅人。講真,呢間餐廳嘅食材新鮮,冇添加味精,份量多得嚇人,保證夠飽!而且屯門呢個價位能有咁嘅質素,真係唔多見,超值! 下次再有機會,我哋一定會再嚟!

同親試咗幾樣菜,真係唔錯!