2008-12-29
每逢上班日子十二時半左右蘭杜街永遠都會大排長龍,幸好早到的老鼠有飯吃而不用排長龍。先說服務質素,送茶送碗快,不收加一,但侍應態度有點惡,好似係度嘈交咁,侍應同侍應之間唔係應該和睦相處架咩?再說食物質素,香茅牛肉湯粉和咖喱雞翼湯粉,都可以接受,上菜飛快!粉和肉的比例差不多!.香茅牛肉湯粉的牛肉食極都有,不過味道就不多似是香茅,而似係烤肉喎~ 碗粉上面有幾塊香葉,又有芽菜托底,再送上青檸及辣椒幾粒給你自行擠幾滴青檸汁落碗中調一調味!河粉很薄及滑口,牛肉又不嚡口,連湯也有牛肉味及碎!.咖哩雞翼湯粉就好多咖哩汁係個湯,而且油了少少,椰汁不濃,辣味不夠,可再多一點點辣,而雞亦多!有雞槌及雞全翼,份量頗多呢!不過個湯真係唔飲得,因為佢落左好多味精下去,食雞槌時都覺得有點咸!而湯粉都是幼滑度適中!再說環境,尚算乾淨,不過真係太擠迫了!桌與桌幾乎沒有空位,而卡位更甚!略胖一點或肚腩再大一點的人都坐不下。見bar枱都塞滿了人就知道他們有多善用空間!至於價錢,香茅牛肉湯粉$33;咖喱雞翼湯粉$33。抵嗎?還可以吧!
粉和肉的比例差不多!