2024-10-24 919 瀏覽
今日喺長沙灣收工,明天又放假,所以特登問埋同事要唔要一齊食埋個晚飯先走,佢就提議嚟呢間樓上餐廳,佢話之前食過都覺得幾好食,餐廳主要都係行fusion風,而我今日自己食完都覺得真係幾特別,最高興就係見到啲店員個個都好有禮貌好友善,令到成個用餐經歷都大大提升!呢度係用QR code落單,我睇完成個Menu之後就決定要雲吞麵,雖然個名係雲吞麵,但係其實就係手工炸蝦雲吞配尼泊爾Momo Chutney汁意大利麵。我本身自己好鍾意食momo,而呢道菜亦都食得出真係有chutney醬汁,意大利麵亦都煮得剛剛好,口感係我鍾意嘅嗰種有少少硬度嘅。因為朋友講呢度嘅蛋糕都好出色,所以就加點咗個伯爵茶戚風蛋糕配焦糖蘋果。呢個蛋糕真係好airy,食落好輕身,完全唔會覺得有罪惡感,加埋佢濃郁嘅伯爵茶醬,真係一個勁正嘅配搭,焦糖蘋果亦都加咗少少texture同flavour,不論味道定個樣都覺得好出色,配埋杯熱嘅阿薩姆紅茶就係perfect match!