2023-01-12
🎀Dodam Chicken⭐蜂蜜豉油香蒜焗烤雞⭐韓國海鮮拉麵 食韓式炸雞食得多, 雖然炸雞真係好吸引,但係為咗健康啲,今次揀咗決定去食韓國烤雞。 入到 dodam 覺得裝修幾靚, 但係估唔到味道都好好,蜂蜜豉油香蒜焗烤雞嘅蜜糖味非常濃郁,烤雞嘅皮亦非常薄,平時唔食雞皮嘅我都忍唔住食多好多啖。 烤雞皮微脆焦香, 一咬落去好juicy, 肉質嫩滑, 醬汁的味道已完全滲入,非常惹味。 同埋因為係焗嘅關係,肉汁也比平常多, 欣賞餐廳準備埋手套同濕紙巾, 好窩心! 韓國海鮮拉麵湯底多夠辣,而且幾足料,包括:魷魚、蠔、菇、泡菜、同大大份拉麵。味道係好食嘅拉麵, 同朋友食完之後想叫多份。Address:觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓1號舖Shop 1, 3/F, One Pacific Centre,, 414 Kwun Tong Road, Kwun Tong港鐵觀塘站 A2 出口, 步行約5分鐘
⭐蜂蜜豉油香蒜焗烤雞
⭐韓國海鮮拉麵