2023-03-24 61 瀏覽
去完大館就嚟天黑,嗱嗱聲食個早晚飯就返屋企,原間餐廳又有拉麵又有鰻魚飯串燒等,選擇都幾多,所以一於一試。我哋點左2碗拉麵,見到Menu入邊有蟹肉湯拉麵,覺得幾特別好想一試,見到蟹肉好多,可以講係一堆蟹肉,好精彩,湯底好清甜,麵條口感軟硬度適中,最鍾意佢隻糖心蛋,份量超多,食完勁飽。店員話呢度出名雞湯拉麵,極濃雞湯就重口味啲,所以我哋嗌咗普通雞湯拉麵,雞湯唔油膩,我好鍾意佢塊雞肉,原來係慢煮雞肉,唔怪得知咁滑,配埋木耳絲一齊食,真係幾好味喎。呢度原來有埋串燒可以食,我哋想試吓,所以叫咗一款燒明太子雞翼,雞翼去骨,而且明太子辣辣地,外皮燒到有少少脆口,幾好味,走的時候先見到有龍蝦拉麵,下次有機會要試埋先。