2020-05-20
又系遲左寫食評,吃嘅當天系4.16。🦀🦀個陣都足足食左2、3次海港,覺得佢地質素OK先會屢次到來。今次又系蟹宴,個次嘅特價系188 1斤。(但現在5.20已經228一斤)。今次系我地自選,選得普普。啲肉無咁實同新鮮,但寫上去還可以。每人吃一隻腳同啲餸已經好飽。因我自己比較鐘意「脆皮豉油雞」,所以大多都會叫。個皮幾好食,雞肉也不錯OK👌🏻。100到真系算不錯。之後,叫左個「花膠雞響螺湯」。佢會幫你攞埋d渣上嚟,有雞腳,螺,花膠。個湯系可以接受嘅,但是飲落去都幾多味精,有點咸。⭐⭐⭐有一樣野系必叫嘅,就系「千層豆腐花膠菇煲」,$100上下。好入味,菇同千層豆腐好搭配,令到味道更加好。都系個句,無乜甜點可以叫,叫左2次都話無。個待應就提議下次如果想吃椰皇甜品,就BOOK位個陣預訂埋。我就叫左個芒果布甸,都可以嘅。曾經有一次系到試過燉蛋,芒果布甸較遜色。
個陣都足足食左2、3次海港,覺得佢地質素OK先會屢次到來。