2019-08-14
眾所周知喺尖沙咀有唔同類型嘅酒吧同埋食肆,今日我就同朋友一齊嚟咗啲一間專食蠔的食肆去大吃一頓了。佢交通好方便,喺尖沙咀鐵路站出咗地鐵行5分鐘左右就到。一入到去,俾人感覺個環境好舒服,由於佢哋嘅生蠔每日都系新鮮送到,所以數量有限,好彩我哋一早啦打來定位嘅時候留定,唔系就未必食到咁多款蠔了。除咗生蠔之外,佢哋仲有各款唔同嘅菜式,一於樣樣都試下先。生蠔併盤今次叫咗來自世界各地嘅特大蠔,中型蠔,同埋很特別的嘅小型蠔添!佢哋每一隻蠔都非常之新鮮,各有特色,特別推薦佢地既大型生蠔,有非常之香濃既味覺,仲有Juisy既味道,強烈推介!海鮮方面,海膽味道十分之香濃,相信是新鮮直送來的。龍蝦刺身十分之彈牙爽口,非常新鮮。貝類也是很不錯的。鮮龍蝦湯之後店員就送上了佢推薦嘅餐湯了。湯味道非常之香口同埋醒胃,龍蝦煮熟左一樣都系咁好食。令人想一飲再飲。香煎鵝肝多士佢用了大大塊嘅厚切鵝肝,配上特製嘅醬汁,另外烹調既時間掌握得剛剛好,食物有口感,啖啖肉咁樣。龍蝦意粉意粉十分之柔軟,加埋濃濃的醬汁,食物有非常濃厚的感覺,很好,為完美的一餐畫上完美的句號。
除咗生蠔之外,佢哋仲有各款唔同嘅菜式,一於樣樣都試下先。
生蠔併盤
鮮龍蝦湯