2024-06-06
1927 瀏覽
餐廳裝修具日本風格,簡約而舒適,營造一個輕鬆嘅用餐環境,好適合放工後同朋友喺度食飯傾偈⋯我哋揀咗個晚市套餐,無論前菜至甜品都已經有齊⋯前菜蟹膏豆腐,香濃嘅蟹膏味,非常好食,下次一定要encore!檸檬水母,酸酸嘅檸檬配上爽脆嘅水母,特別開胃之餘,仲可以清一清味蕾,準備之後豐富嘅食物⋯刺身生蠔肥美、creamy,配上柚子啫喱,非常清新。池魚清甜爽脆,脂肪比例適中,肉質紮實,口感唔錯⋯串燒燒得恰到好處,肉質鮮嫩,滋味豐富!當中令我哋最回味係荔枝豬肉卷、自家制免治雞肉軟骨、澳洲牛小排、燒汁牛肋⋯荔枝豬肉卷荔枝清甜爽口,配上豬肉,食起嚟冇咁油膩,估唔到呢個配搭可以咁夾!自家制免治雞肉軟骨綿滑嘅免治雞肉同爽脆嘅雞軟骨混合埋一齊,口感非常豐富,配上蛋汁,非常好食!澳洲牛小排 / 燒汁牛肋兩者都燒得恰到好處,鮮嫩多汁⋯講到牛味香濃,就推介澳洲牛小排。一品料理我揀咗蝦味噌雜菜稻庭,湯底鮮甜,烏冬煙煙韌韌,口感唔錯⋯甜品甜品有兩款,香蕉蛋糕同蘋果蛋糕,兩款都非常好食!今晚嘅晚餐我哋十分滿意!每一款食物都係極致享受,令人回味。而家星期六至四晚市套餐有七折,趁仲有優惠,快啲約埋朋友食多次先!
我哋揀咗個晚市套餐,無論前菜至甜品都已經有齊⋯
前菜
蟹膏豆腐,香濃嘅蟹膏味,非常好食,下次一定要encore!
刺身
生蠔肥美、creamy,配上柚子啫喱,非常清新。
池魚清甜爽脆,脂肪比例適中,肉質紮實,口感唔錯⋯
串燒
荔枝豬肉卷
自家制免治雞肉軟骨
澳洲牛小排 / 燒汁牛肋
一品料理
我揀咗蝦味噌雜菜稻庭,湯底鮮甜,烏冬煙煙韌韌,口感唔錯⋯
甜品
甜品有兩款,香蕉蛋糕同蘋果蛋糕,兩款都非常好食!