2018-11-04
其實我都真係好鍾意飲茶下😚而且...我唔介意全枱都叫晒包點類嘅嘢😂真係好正🤤唔知有冇包控身同感受😚-✏️脆皮馬拉糕 ($22)馬拉糕嘅成個面係真係烘到好脆身 份量好大個 食落好鬆軟 雖然脆皮呢樣嘢都只係gimmick黎 味道唔會有分別 不過第一次食脆皮面嘅馬拉糕 口感都幾好 要試下🤤-✏️Hea包 ($23)Hea包個樣其實應該係靈感於蛋黃哥🐥流心效果係真係好誇張 一篤左個窿出黎後 啲奶黃餡係好似湯汁咁標出黎🤣味道唔差而且整體個包嘅濕潤度好好 不過我自己都係鍾意一般杰身啲啲嘅流心而唔係好似湯汁咁 感覺會濃郁啲🤔-✏️非油炸脆脆蝦多士 ($24)非油炸脆脆蝦多士對比傳統嘅蝦多士最好嘅就係佢係烘嘅 但個多士嘅脆度絕對唔輸俾炸嘅!脆得黎仲要唔洗怕油膩!不過麵包狂熱者覺得如果個多士再厚身啲仲正🤤唔好睇佢唔係好厚咁 但入面嘅蝦肉都幾足料😍而且係爽口彈牙的🍤❤️多士面係灑滿芝麻 變左更加香😌推介呀!-✏️周師傅蝦餃 ($16)✏️蟹子燒賣 ($16)蝦餃同燒賣呢啲普通嘅飲茶嘢食就麻麻地😦蝦餃個皮好淋一夾就爛🤥啲蝦肉好似霉霉地咁 燒賣食落都一般般 同上面介紹嗰啲質素差左 所以我覺得黎呢度淨係試佢痴喺窗特別介紹嘅
✏️脆皮馬拉糕 ($22)
✏️Hea包 ($23)
✏️非油炸脆脆蝦多士 ($24)
✏️周師傅蝦餃 ($16)
✏️蟹子燒賣 ($16)
蝦餃同燒賣呢啲普通嘅飲茶嘢食就麻麻地😦
蝦餃個皮好淋一夾就爛🤥啲蝦肉好似霉霉地咁 燒賣食落都一般般 同上面介紹嗰啲質素差左 所以我覺得黎呢度淨係試佢痴喺窗特別介紹嘅就夠🤣
✏️粒粒奶凍咖啡 ($16)
唔單只食左佢嘅招牌包點 見到呢個招牌甜品我都好想試吓🤤🤤🤤
以前食過嘅咖啡糕個樣係好似千層糕咁樣樣啡白啡白色間著一層層嘅嘅 但呢個好唔同 係見到一粒粒啡色嘅咖啡同奶撞埋一齊😆
深啡部份係咖啡味 米白色嘅部份就係奶味 咖啡味都真係幾重 我覺得味道同伯朗咖啡嘅味道好似😌咖啡味幾濃之餘 仲配著甜嘅奶香 好正🤤🤤
而個糕嘅質地係結實啲嘅 好好喔唔會一拮就爛!推介要試埋❤️