餐廳: 金祥排骨麵
資訊:

2016-03-03 304 瀏覽
每次經過西環要揾野食,金祥排骨面一定係其中一個選擇。佢地既排骨,雲吞,魚卷都係我既最愛,當然仲有好好味既麵同湯底。排骨炸得香脆,但偏乾身,如果怕太乾可以將排骨沉一沉湯,或者點醋不但唔會變到淋batbat,排骨吸收咗湯既味道仲好食雲吞皮夠薄,肉同菜既比例岩岩好,每一淡都有菜同肉既口感,味道清淡但不會太淡雲吞係佢地自己包架,好多時去食都會見倒D員工摩打手噤包雲吞,好犀利魚卷係炸到脆卜卜既腐皮包住鯪魚肉,出面好脆,裡面既鯪魚肉好彈牙,點湯食又係配麵既好選擇佢地既麵好軟綿綿(唔係淋batbat),湯好鮮甜,好食又抵食
每次經過西環要揾野食,金祥排骨面一定係其中一個選擇。
不但唔會變到淋batbat,排骨吸收咗湯既味道仲好食

2016-02-18
  • 雲吞排骨麵