2023-12-26 509 瀏覽
今次就嚟到呢間標榜正宗韓國風味嘅食店,幾期待嘅!一入門口,哩間店嘅氛圍就給我一種驚喜感,唔使太講究,但係每一樣嘢都整得幾用心。首先,嗰個牛肉紫菜飯卷真係得喎!牛肉嘅嫩滑同紫菜提供嘅鮮味,好配搭,真係咬落去一啖滿足😋。再來個蜜糖薯條,簡直就係甜鹹完美嘅搭檔!外皮脆卜卜,熱辣辣食落去好過癮,內裡嘅薯條鬆軟得嚟仲帶啲蜜糖香氣,層次豐富,真係食唔停口🍟🍯。至於韓式芝士蛋卷呢,每層間嘅芝士同用料都做到蛋香四溢,但可能因為味道比較溫和,所以醬汁嘅香濃就顯得略為突出啲,味道層次可以再平衡啲🧀🍳。難得有間店,飲品都可以健康之餘,又保持咗果味。個梨子汁甜而唔膩,清新爽口🍐。提子汁同甜米露都半甜唔膩,下次熱天嚟必定要再試🍇🍨!最後,呢間店嘅待客服務都幾唔錯,有種街坊間嘅溫馨。整體黎講,呢度嘅食物真係平民價錢但玩味十足,值得一嚟再嚟!👍🤗🎉