2024-07-22 820 瀏覽
位於堅尼地城呢間新興食店,歷史悠久,喺附近返學嘅港大學生,一定有幫襯過。之前比小紅書吹捧完,更加成為遊客熱點。大鄉里出城去堅尼地城搵嘢食,兩點幾去到唔算好多人,決定試試佢。由於街坊老店,整體裝修同埋環境都比較新舊,座位都好迫,更加要同人搭枱。如果對環境同衛生好有要求嘅就自行考慮要唔要嚟試啦。😃不過撇除環境,舖頭嘅提供好多傳統點心,質素都好有保證,熱辣辣真材實料。可惜就係因為當日下晝先去到,同埋佢地差唔多落場,所以有啲點心都賣晒。除咗Classic點心,想推薦糯米包,特別又唔係度度食到。食落有d似糯米飯,煙煙韌韌。炸鮮奶大件抵食,不過當日得貨尾,阿姐好好咁送埋最後一嚿俾我哋,好多謝佢😝舖頭食嘅係懷舊,基本上員工都係d 姨姨叔叔,佢哋都好nice。有時可能講野大聲左d,但可以體驗一下本土風情同埋人情味。會再回頭幫襯🙆🏻‍♀️

2024-06-23
下午茶