2021-08-10 125 瀏覽
宋皇台站開通咗之後去九龍城揾食方便咗好多,哩間點心鋪平時中午經過系經常性滿座,今日見冇咩人,即刻入去試下。街坊點心店,對環境就唔好咁高要求啦,但系d食物就完全冇失望,特別係個青芥末子母蝦餃,一開始都冇留意到有青芥末,所以食落口好有驚喜,芥末冇喧賓奪主,還帶出蝦嘅鮮味,係成餐最欣賞嘅一籠!蜜汁叉燒腸都幾多餡,而且粉薄,配埋個甜豉油👍👍👍!山竹牛肉球粉感較重,但系冇味精味哩下又幾好!中意食牛柏葉嘅人有口福啦,哩度個牛柏葉好好味,薑沖汁夠味,其實可以食多碟🙈。鮑汁花生炆鳳爪煮到又冧又入味,好容易lun,食完唔messy😂😂😂。其他食物正常發揮,糕點類唔係我杯茶,但系我想講個棗皇糕真系好重棗味,唔係平時食開嘅厚實口感,又幾特別!

• 薑蔥牛栢葉
  • 青芥末子母蝦餃