2020-12-07 257 瀏覽
寶林街市裝修完乾淨咗好多,咁啱經過呢間新開嘅冰室就入咗去食個下午茶。-每張枱都有一樽檸檬水,屋邨茶記嚟講算係幾貼心。-通粉份量唔算好多,但好足料,我呢碟就有兩細舊牛尾,餐肉粒大量,湯都夠濃真係有牛尾味(如果有食過大X樂早餐個牛尾湯就知牛尾湯係可以冇牛尾味😂),比想像中好👍🏻👍🏻👍🏻-比起一般茶記嘅炒蛋多士,呢間冰室常餐跟呢個吐司批,好有誠意。因為通粉上枱先,我食完成個通粉先食個吐司批,食嗰陣有少少放涼咗,但個丹麥酥嘅邊都仲係夠酥脆。-另外要讚一讚把餐刀,我好驚啲餐廳嘅餐刀係切唔到佢哋serve嘅食物,原本都做咗心理準備如果把刀切唔到件吐司批/要來回切十下八下先切到,我就會用手拎住食,點知佢哋把餐刀輕鬆切到個批,嗰刻我有少少感動😂-我仲好八卦哋影咗佢哋啲餐具,因為好少見到茶記嘅餐具咁乾淨整齊,可能因為新開嘅關係,枝枝羹都反光✨-雖然冰室係喺街市入面,但入面所有嘢都好企理,食物質素對得住價錢有凸,有潛質做我新食堂😋

每張枱都有一樽檸檬水,屋邨茶記嚟講算係幾貼心。
鮮茄牛尾湯餐肉粒通粉

黑松露炒蛋丹麥吐司批