2024-01-24 620 瀏覽
一踏進這家餐廳,串燒香氣直撲鼻來,叫人垂涎😋。我們一大班朋友揀咗幾款必試嘅簽選—雞翼、牛舌、鵪鶉蛋、牛肉,同埋雞軟骨,根本停唔到口!啲雞翼烤得外皮脆口,肉汁保持得宜,真係啖啖肉嘅滿足感👍。牛舌呢,質感爽滑,半生熟嘅口感正到不得了,一啖嘴馬上知係高手烤嘅!其實,我覺得鵪鶉蛋烤得又係一絕,微辣嘅味道包裹住咗滑嫩嘅蛋白,搞到我停唔到口!牛肉串焦香嫩滑,每嚼一口都係滿滿嘅肉汁同幸福感🎉。雞軟骨咬落去啱啱好,彈牙得嚟唔硬朗,配上啲微辣醬料,簡直係夜晚解饞嘅最佳拍檔。第二輪我哋嚟咗啲清新嘅食材—蔬菜、粟米、青瓜,仲有魚。一口咬落去嘅粟米甜滋滋嘅,青瓜清爽解膩,烤魚喺香噴噴同脆彈嘅食感間達到平衡,令整個晚餐完美收尾。成個晚上都係嘻嘻哈哈,邊食邊傾計,肚仔好滿足,心情都跟住愉快晒!這家店真係我心目中嘅平民美食殿堂,下次還要再嚟試其他口味!🔥