2021-02-07
今日經過呢頭,見到呢間西班牙餐廳。哈哈哈好耐無食paella了,而且都好掛著西班牙(曾經係西班牙生活過)於是就試下呢間餐廳先。店內裝修得好有特色,真係有幾分西班牙餐廳嘅感覺😌我同朋友點了一個Seafood paella同一個羅馬生菜包牛小扒,另外要左一碗湯。 👅Seafood paella ($188 for two)睇相就覺得食物好豐富,成盤海鮮。食物製作時間稍長,證明係即order即做,食ge時後熱辣辣,好滋味😋我係西班牙食過正宗ge海鮮飯,所以感受到呢盤野localised左好多,變得更加符合香港人ge口味。幾中易意佢d飯唔會太淋,而且粒粒飽滿。檸檬汁可以將海鮮ge鮮味釣曬出黎。 👅羅馬生菜包牛小扒($98)❣️大推點了這個Tapas,Tapas意思係一小份一小份的食物。我真係幾中意Tapas呢個概念,因為如果每份食物都細份d,咁一餐就可以食多d唔同野啦。牛小扒大概再medium rare同medium中間(估計)。醬料是特製的辣椒醬,都幾辣。但神奇ge係用生菜包起d肉再配上滿滿的醬汁都唔係好辣!反而醬汁和牛肉的味道會配合得剛剛好。呢個感覺真係好神奇,建議大家可以經歷下。 👅是日餐
👅羅馬生菜包牛小扒($98)❣️大推
我!未!食!過!咁!好!味!ge!麵!包!個麵包好鬆軟😍覺得佢好味到我已經唔知點形容佢了😂佢唔係好似其他西式ge餐包咁硬,但又唔係中式麵包ge感覺。我覺得我下次可能會突登再黎呢間餐廳食四人份ge包了(fyi $72 for 4 people)