Avenue 75📍 Shop 36-41 G/F SOUTH SEAS CENTRE 75 MODY ROAD T.S.T EAST❤️ 4.98/5🔹唔知大家有無自己幻想過如果要開一間餐廳,大概會係點樣,今日去呢間餐廳完全係我自己想開既餐廳類型😍😍😍🔸位於尖東麼地道,餐廳門口係開放式向馬路邊,然後隔離相連既係餐廳調酒區,呢個設計我真係超級鐘意,可以一路望住人來人往一路飲酒/食野,感覺好chill。🔹之後餐廳內部裝修設計好Artistic,加入好多唔同既畫作風格,聽餐廳經理講係一D好出名既藝術作品,最最最重點係佢地將呢d作品結合手工Cocktail,創作左一杯杯有藝術故事既酒,完全將飲cocktail既層次昇華,我地叫左一杯Ukiyo-e,置身於咁有氣勢氛圍呢個環境,飲呢杯酒覺得自己個人層次都提高左😆🔸當然,除左餐廳既外觀同埋超水準既藝術裝修設計之外,呢度既食物水準都好高質,先會令我咁心動,我同朋友叫左兩個maim dishes,一個係龍蝦汁海鮮意大利麵,一個係醉香脆皮燒雞,兩個都係超高水準之作,完全對得住呢度既裝修同埋價錢,尤其係個脆皮燒雞,有種食緊四位數字既三黃雞既感覺,一點不誇張
Avenue 75
❤️ 4.98/5

🔸當然,除左餐廳既外觀同埋超水準既藝術裝修設計之外,呢度既食物水準都好高質,先會令我咁心動,我同朋友叫左兩個maim dishes,一個係龍蝦汁海鮮意大利麵,一個係醉香脆皮燒雞,兩個都係超高水準之作,完全對得住呢度既裝修同埋價錢,尤其係個脆皮燒雞,有種食緊四位數字既三黃雞既感覺,一點不誇張。

🔹我真係好鍾意好鍾意呢間餐廳,呢度係好適合一個人發呆,兩個人談心,三五成群來聚會❤️❤️❤️

#hkfoodie #tstrestaurant #tstcocktail
#zoeintst #mytop1

2022-12-14
5 分鐘 (堂食)
  • 龍蝦汁海鮮意大利扁麵
  • 醉香脆皮燒雞