呢間韓式cafe我已經encore過幾次! 因為環境好靚好cozy,啲野食又抵食又igable😆 所以就覺得要寫寫佢~💛卡邦尼年糕 $89呢個係我食過最好食嘅卡邦尼年糕之一😍 卡邦尼味真係好正宗,個汁又夠creamy又夠芝士味~然後佢啲年糕勁特別,係比較長同埋更加煙靭😆但係每一條嘅年糕都好入味🤤超級推介!🌶️🍯半半炸雞 (甜辣/蜂蜜)$155甜辣炸雞都好入味,唔會好似炸雞同埋汁separate左咁~然後呢個甜奶炸雞,對食唔到辣嘅人士非常之友好🥰 蜂蜜炸雞個外皮都炸得好香脆同埋入面啲雞肉都好juicy~不過味道就甜辣炸雞比較重味,蜂蜜炸雞就相對冇咁濃郁蜂蜜味~🍓士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫 $88呢個牛角包窩夫超級推介😍 佢真係外脆內軟~切落去係脆到有聲!然後上邊舊cheese cake都重芝士味~ 啲士多啤梨又好香甜,啲cream都好重奶味一啲都唔會覺得死甜,成件事好美好🥰🍦義式咖啡雪糕 $72個affogato好靚靚🤩其實佢係似Tiramisu多過affogato~因為入面有比較多重奶味vanilla 雪糕,中間又有層有啲朱古力碎碎喺入面~側邊又有手指餅~將Espresso淋落去嘅時候,

💛卡邦尼年糕 $89
卡邦尼年糕

🌶️🍯半半炸雞 (甜辣/蜂蜜)$155
半火炸雞

🍓士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫 $88
士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫

🍦義式咖啡雪糕 $72
義式咖啡雪糕

個affogato好靚靚🤩其實佢係似Tiramisu多過affogato~因為入面有比較多重奶味vanilla 雪糕,中間又有層有啲朱古力碎碎喺入面~側邊又有手指餅~將Espresso淋落去嘅時候,真係有種似食緊雪糕版tiramisu嘅感覺🥰

☕️咖啡三部曲 $65
咖啡三部曲

鍾意咖啡嘅人,一次過滿足晒你三個願望!有香濃而唔係真係超苦嘅espresso 、上面有層濃濃奶泡嘅creama、同埋香滑又偏多奶嘅latte🥰

🌸然後每杯野飲都會配上靚靚韓國花煎~第一次食花煎米餅,花煎嘅質地煙韌,入邊嘅紅豆蓉餡甜味恰到好處~

雖然位置喺圓方好似有啲遠,但野食絕對高質大份,環境又靚~坐得又舒服~所以絕對值得encore🥰
2023-05-28
卡邦尼年糕