2024-11-26
呢到環境優雅,有情調,背景仲播住柔和嘅西洋樂曲,整個感覺好似置身於歐洲嘅高級餐廳,非常適合慶祝特別日子或者浪漫約會。 頭盤炸魚手指絕對係令人驚喜嘅開場。魚手指炸到外層金黃酥脆,咬落去完全無油膩感,魚肉嫩滑鮮甜,口感一流。配埋濃郁嘅芝士醬,鹹香味道適中,唔會太濃重,反而令炸魚手指更加提升層次感。沙律係健康之選,但完全唔單調。慢煮雞胸嫩滑多汁,啲肉質細緻到好似入口即化。配埋南瓜嘅微甜同牛油果嘅絲滑口感,仲有啲香草提味,清新得嚟又唔失飽肚感。油浸魷魚墨魚汁戒指意粉,絕對係全場焦點之一。墨魚汁濃郁得嚟帶有少少海鮮嘅鮮甜,條條意粉吸滿晒汁,咬落煙韌有咬口。魷魚戒指彈牙爽口,配埋微辣嘅香草油,味道層次豐富但唔會過重,整體平衡得非常好,食到最後都唔覺滯。甜品好驚喜!法式檸檬撻酸甜比例掌握得一流,撻皮鬆化得嚟唔會太碎,檸檬餡清新香濃,食落有提神嘅感覺。而且仲配埋一球抹茶味雪糕,呢個搭配簡直係神來之筆,抹茶嘅微苦同檸檬嘅酸甜互相中和,令整個甜品層次更豐富,食完非常滿足。巴斯克芝士蛋糕,芝士味濃郁但唔會太膩,蛋糕質地綿密滑溜,表面微焦嘅焦糖層加咗少少香口嘅焦香味,非常出色。配埋奶味小雪葩,清清地嘅奶香味
巴斯克芝士蛋糕,芝士味濃郁但唔會太膩,蛋糕質地綿密滑溜,表面微焦嘅焦糖層加咗少少香口嘅焦香味,非常出色。配埋奶味小雪葩,清清地嘅奶香味令蛋糕更突出,同時又唔會覺得太甜膩。