2022-10-14 50 瀏覽
呢間餐廳喺裕民坊嘅2樓,一半戶外一半喺室內,我哋去嗰日天氣幾好開始去到秋天唔會太熱,當然喺出面chill下 🫢 餐廳裝修擺設都帶有歐洲嘅元素,令到成個 vibes 都好岩無論係情侶拍拖定係一大班人想靜靜咁chill下 都可以😆 🔎 Grilled New Zealand ribeye 10oz with salad. gravy Medium紐西蘭肉眼扒10oz配香草牛油火箭菜黑醋沙律 $228佢個肉眼扒我哋叫咗medium,切落去個Texture好好,唔會太韌,配埋佢個特製嘅紅酒燒汁令到個肉汁味更加突出🤪😋 另外佢啲配菜都特別,用到火箭菜再加啲黑醋依個做配菜都幾新鮮,食落去都 fresh🤓🔎 Braised Beef cheek in red wine risotto紅酒燴牛面頰肉意大利飯 $138佢個牛整得好淋好溶,配埋乾芝士同埋紅酒汁咁上意大利飯一齊食,個配搭好滿足,另外佢個意大利飯飯身比較硬,比較爽口😗 🔎 Chocolate crepe. nutella. banana. strawberry. cream香蕉榛子朱古力忌廉班戟 $78配雲呢拿雪糕 +$10呢個甜品有驚喜,

紐西蘭肉眼扒10oz配香草牛油火箭菜黑醋沙律 $228

紅酒燴牛面頰肉意大利飯 $138
紅酒燴牛面頰肉意大利飯

香蕉榛子朱古力忌廉班戟 $78
配雲呢拿雪糕 +$10
呢個甜品有驚喜,serve完main再叫佢上佢先即叫即整,一上盤果陣仲係熱辣辣,佢成個pancake都好fruitful同 colourful,佢用咗唔同嘅水果,例如香蕉、士多啤梨同埋乾橙咁樣配個pancake,咁樣就會令到我個班戟都唔會太漏,亦都唔會太甜,再配埋佢份量十足嘅雲呢拿雪糕,perfect 😎
香蕉榛子朱古力忌廉班戟

🔎 passion fruit, mint soda,
熱情果薄荷梳打 $46
酸酸甜甜咁樣水果好足料,食飯之前飲兩啖更加開胃😆

🔎 chocolate, banana smoothie
香蕉朱古力奶昔 $48
飲落去比較似甜品舖飲落去嗰種感覺,甜甜地好重香蕉、朱古力嘅味道,賣相都都精緻打卡唔錯🙃

📍 INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (觀塘)
觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
紅酒燴牛面頰肉意大利飯