2022-02-11 721 瀏覽
通常我食開啲私房菜係多人啲先接,而呢間私房菜係兩個人都接今次我哋嚟試下🥢活肥蟹蛇羹宴 💰3️⃣9️⃣8️⃣ / 位🔹九制話梅蒸活肥蟹🦀平時清蒸蟹就食得多,呢個話梅蒸蟹就帶少少酸酸地咁,幾正,蟹肉亦都好易取出,再點埋啲汁食,一嚟個頭盤已經好正😙🔹山楂皮蛋夾酸薑皮蛋QQ彈彈,要自己夾啲酸薑一齊食,未試過咁嘅組合,原來都可以好夾🔹沙薑鮮珍肝🔹菊花太史五蛇羹蛇羹出面一碗都$50啊,而家呢度一碗盛滿👍🏻配料除左有檸檬草、脆片,今次仲有埋菊花,補身,明顯見到蛇肉喺入面,真材實料~🔹百花酥炸五蛇丸🐍蛇丸超大大粒,直頭可以稱為元氣丸,炸過後外面脆脆薄皮,裡面有啲彈牙~🔹蝦子柚皮生扣鵝掌鵝掌撥清波~濃濃嘅汁掛喺鵝掌上面,慢慢「妹下妹下」,夠曬滋味🔹古法蒸杉老虎斑即蒸老虎斑,上到枱仍然熱辣辣,魚肉肉質鮮嫩,啱啱夠2個人食曬🔹生炒臘味糯米飯好耐冇食過糯米飯喇,食完糯米飯,真係有暖笠笠啲,不過已經非常飽肚喇🔹甜品:焦糖燉蛋係凍嘅售糖燉蛋,好完滿嘅結束🔚🥤飲品任飲

通常我食開啲私房菜係多人啲先接,
而呢間私房菜係兩個人都接

蛇羹出面一碗都$50啊,而家呢度一碗盛滿👍🏻

🔹百花酥炸五蛇丸🐍

🔹蝦子柚皮生扣鵝掌
鵝掌撥清波~
濃濃嘅汁掛喺鵝掌上面,
慢慢「妹下妹下」,夠曬滋味

🔹古法蒸杉老虎斑
即蒸老虎斑,上到枱仍然熱辣辣,
魚肉肉質鮮嫩,啱啱夠2個人食曬

🔹生炒臘味糯米飯
好耐冇食過糯米飯喇,
食完糯米飯,真係有暖笠笠啲,
不過已經非常飽肚喇

🔹甜品:焦糖燉蛋
係凍嘅售糖燉蛋,好完滿嘅結束🔚

🥤飲品任飲