2025-01-22
今次已經係第二次再訪九町屋,依然覺得牆上面嘅油畫好有心思😇配上木系裝修坐落好舒服😌食物方面就依然價錢夠親民👍🏻🍱日式豬軟骨便當($68)一上枱已經覺得非常之豐富😚便當入面有超多嘢食、睇到眼花撩亂🤪前菜有帶子裙邊,十分爽口彈牙、然後配咗關東煮,有魚片、冬菇同埋蘿蔔😍配菜有迷你小番薯、蕃茄仔同埋玉子燒😋仲跟咗一粒蜜瓜味嘅糯米糍做甜品🤗食物配搭非常有誠意、大人小朋友都食得開心🥰🍲牛肉壽喜鍋($69跟飲品) (+$10飯轉烏冬)份量超足🤣無論係牛肉定係蔬菜,因為烏冬另上,所以成個煲都勁足料🤪壽喜醬油帶點微甜,食落非常開胃!!牛肉非常大片🐄隻生蛋我地留到最尾先食竟然變咗做溫泉蛋,非常嫩滑🤗炸餃子($32)外皮炸得好脆,入邊仲保留到肉汁👍🏻午市餐牌有大部份便當拉麵,都包左飲品🤗如果點午市餐牌外嘅食品,就可以加$10加配飲品,我地叫左🥤九町屋奶茶,奶香十足,🍹芒果綠茶,飲落好清新🤗
🍱日式豬軟骨便當($68)
日式豬軟骨便當
🍲牛肉壽喜鍋($69跟飲品) (+$10飯轉烏冬)
牛肉壽喜鍋
炸餃子($32)
外皮炸得好脆,入邊仲保留到肉汁👍🏻
炸餃子