2021-07-22
之前試過去土瓜環四點金飯店都覺得好食,今次約朋友去將軍澳分店,有市孖寶,仲有指定菜式加一蚊有一碟鵝肝,都幾抵食地鐵一出已經係新都城2期,地點十分方便入到去姐姐隨即serve茶,服務唔錯牆上掛有中式書畫增添約分文化氣息,地方都算寬躺,坐得舒服鹵水獅頭鵝肉 (例牌)$128鵝肉算幾嫩鹵水味適中,底下有鹵水豆腐都幾有豆香鹵水鵝肝 $1 (優惠餐牌)優惠價黎講份量都幾多!鹵水鵝肝入口唔會太油,肝香都幾出,加上鹵水味道唔錯,底下有鹵水豆腐,一蚊會唔會蝕本架啫啫鮑魚雞煲 $168雞煲熱辣辣上枱,打開蓋好香!雞肉入口好滑好惹味,最驚喜鮑魚用原隻罐頭鮑魚切片,入口有彈牙有鮑魚味咸菜胡椒豬肚湯 $38胡椒豬肚湯可以叫一忠,一人份量啱啱好,豬肚新鮮,胡椒味湯味道剛剛好,又唔會太辣口,又有胡椒香蠔仔肉碎粥 $44蠔仔肉碎粥可以叫一碗,份量都夠3人每人一碗,唔駛叫一煲食唔晒,蠔仔大隻又鮮甜一D都唔鯹,加上方魚幾好味紹菜煮三寶丸 $88有彈牙魚旦、牛丸、魚皮餃,加上肉碎一齊煮,菜都有肉鮮味每人二百蚊都唔駛食到咁多野,真係好抵食
地鐵一出已經係新都城2期,地點十分方便
入到去姐姐隨即serve茶,服務唔錯
牆上掛有中式書畫增添約分文化氣息,地方都算寬躺,坐得舒服
鹵水獅頭鵝肉 (例牌)$128
鵝肉算幾嫩鹵水味適中,底下有鹵水豆腐都幾有豆香
鹵水鵝肝 $1 (優惠餐牌)
啫啫鮑魚雞煲 $168
咸菜胡椒豬肚湯 $38
蠔仔肉碎粥 $44
紹菜煮三寶丸 $88
有彈牙魚旦、牛丸、魚皮餃,加上肉碎一齊煮,菜都有肉鮮味
每人二百蚊都唔駛食到咁多野,真係好抵食