除左個名已經搞吸睛,同mamaday cafe一樣係色彩鮮艷嘅搞鬼風格,餐廳地方唔係好大,但聰明地用唔同嘅角落,用裝潢創造出唔同feel的場景,Jenny直頭係覺得可以租嚟拍MV📽𝙁𝙤𝙤𝙙一睇個餐單,就知道係特色fusion 菜,介紹返:🌶青紅尖椒肥牛意粉 $108尖椒、肥牛、水煮牛,意粉,隻隻字都聽過啦,但擺埋一齊就想像唔到隻味。結果佢冇川菜想像中的辣,呢樣嘢就真係有少少失色啦~始終係做fusion,真係要將啲特色位做得夠似,如果唔係只能靠腦補先知fu左咩位就冇咩意思啦🥲🍤羅望子虎蝦意粉 $112如果你有食開泰式金邊粉,你就知道羅望子係其中一款好重要嘅香料,亦即係泰式金邊粉嘅靈魂。今次金邊粉轉左做意粉,口感唔同左,但個味都keep到同泰式金邊粉一樣既~雖然轉做意粉係有新鮮感,亦好食嘅,但我都係prefer 金邊粉嘅質地多啲🤔感覺金邊粉會更粗更入味~𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨🥒薄荷青瓜檸檬沙冰 $28青瓜帶出左啲檸檬嘅酸味,薄荷味反而冇乜,飲到底都幾淡,唔算勁好飲,但大熱天時飲一杯都幾解渴既~☕️柚子陳皮咖啡 $26呢杯一開頭飲覺得不外如是,但係慢慢越飲到甜越好飲,尤其飲到底甜甜地嘅柚子蜜中和返齋啡嘅

𝙁𝙤𝙤𝙙
一睇個餐單,就知道係特色fusion 菜,介紹返:

🌶青紅尖椒肥牛意粉 $108

🍤羅望子虎蝦意粉 $112

𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
🥒薄荷青瓜檸檬沙冰 $28

☕️柚子陳皮咖啡 $26
呢杯一開頭飲覺得不外如是,但係慢慢越飲到甜越好飲,尤其飲到底甜甜地嘅柚子蜜中和返齋啡嘅苦澀,正!

食物整體都幾好,只係因為係fusion 菜,Jenny期望會高少少🤏~但整體唔差架!加埋個環境好fun好colourful,啱晒着鮮色衫嚟打卡~Jenny最推介相架牆,光線充足,背景亦都好eye-catching!

𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩 (hungry_meanjen)
老虎相架牆
老虎logo牆