2022-01-02 423 瀏覽
聖誕節路過天后呢間餐廳,比門口圖案招牌吸引住🗻,望清楚餐牌原來喺主打西日fusion菜,店內裝修以石磚牆及酒櫃為主題,加上牆身畫作🎨環境充滿藝術氣息非常有格調!除咗混合西日菜式,店內亦有非常多酒精飲品手調Cocktail 等等,同朋友chill喺唔錯嘅選擇🥂。⇛ ▫️魚子醬海膽安格斯牛他他 $148頭盤叫咗呢款牛他他🐮,加上新鮮海膽同矜貴魚子醬,牛他他混合左洋蔥同夾雜自家醃製酸辣辣椒🌶️,配上薄脆多士食落有少少微辣都幾惹味!⇛ ▫️澳洲和牛前腰腰脊肉配半龍蝦、鵝肝 $475和牛腰脊肉熟度控制得好好,仲喺Medium程度色澤保留到粉嫩色,肉味濃之餘仲非常軟腍🤤。鵝肝入口溶化夠油香,龍蝦肉質又夠爽口!⇛ ▫️蟹膏茄汁黃金軟殼蟹有機意粉+蟹籽 $178第一次食有機意粉感覺唔錯煮得軟硬適中🍝,茄汁加入咗鮮茄溶夠晒濃味,加上落咗蟹籽每條意粉更有咬口,軟殼蟹大隻又夠香脆🦀!⇛ ▫️脆炸黑松露芝士薯條 $88熱辣辣炸薯條加上黑松露香氣撲鼻🙈,加上濃味芝士超邪惡,真喺飲酒必配🍻!⇛ ▫️抹茶Tiramisu $68呢份抹茶Tiramisu夠曬驚喜,印上店家招牌🗻圖案帶點日式感覺。抹茶味都幾濃郁唔會過甜🍵,內裡濕潤

▫️魚子醬海膽安格斯牛他他 $148

配上薄脆多士食落有少少微辣都幾惹味!

▫️澳洲和牛前腰腰脊肉配半龍蝦、鵝肝 $475

鵝肝入口溶化夠油香,龍蝦肉質又夠爽口!

▫️蟹膏茄汁黃金軟殼蟹有機意粉+蟹籽 $178

第一次食有機意粉感覺唔錯煮得軟硬適中🍝,

▫️脆炸黑松露芝士薯條 $88

▫️抹茶Tiramisu $68

呢份抹茶Tiramisu夠曬驚喜,印上店家招牌🗻圖案帶點日式感覺。抹茶味都幾濃郁唔會過甜🍵,內裡濕潤軟滑而且有Tiramisu嘅咖啡香味!

▫️Matcha strawberry $78
▫️Eden Garden $130
呢到設有大型酒櫃,飲品種類夠多選擇,尤其Eden呢杯特色酒相當趣致,酒杯充滿玩味性🤹🏻打卡一流!味道仲好易入口,對於唔擅長飲酒嘅女仔都接受到。唔鐘意飲酒亦有手調Cocktail 選擇,味道特別得嚟都唔差㗎✨