餐廳: 曜嚐
資訊:

豬腩肉拼香菇肉燥飯 ($42)評分 RATING:7.5/10.呢幾日都依然閉關溫書,衝埋最後一個考試,偶然落街搵食時發現太安樓又有新搞作!!! 😌 終於有間正正式式嘅台式食店 😚 開正係黑糖刨冰專門店《來來小吃店》嘅格隔離~其實覺得呢頭台灣菜有 Market 好耐,筲箕灣太古鰂魚涌都有,西灣河咩都有得食就係無台灣菜 🤧 佢哋宜家仍然試業中,主要應該做外賣,店內有少量企位俾人堂食菜單選擇唔多,有幾個飯選擇 — 肉燥、豬腩仔、鹽酥雞扒、香蔥拌麵等等,再另加其他散嗌小食。水bar就冇點做飲品。試咗呢個一色兩味嘅飯,豬腩肉唔太肥,貌似燒腩仔,肥瘦分佈幾好,不過肉質就有啲唔穩定,有啲硬過其他,唔系舊舊都夠淋 😐 對於肉燥汁方面我幾滿意,肉燥望落只 cover 到1/3份飯,但汁嘅份量其實食落都 ok, 唯獨系肉汁未算係超級出色,唔算話非常之驚艷,鹵水蛋食落可以,冇過熟,軟銀正常唔會散開,整體都可以嘅,睇吓遲啲可唔可以試埋其他飯麵比較吓
豬腩肉拼香菇肉燥飯 ($42)
評分 RATING:7.5/10.