2024-06-21
咁啱行過西灣河,諗住求其入一間餐廳,點知發現到一個咁大嘅驚喜,超推薦!🫶🏻🫶🏻🥗泰式燒牛肉沙律牛肉燒得啱啱好,外脆內嫩,配埋啲清爽嘅沙律菜,再加上嗰陣酸辣嘅泰式醬汁,真係一流。🥧瘋狅熔岩芝士煙肉洋蔥餡批簡直係芝士控嘅天堂!用咗半磅車打芝士,咬落去每一啖都係濃郁嘅芝士味,再配埋煙肉同埋甜甜嘅洋蔥,口感豐富得嚟又滿足。🍝蟹膏蟹肉明太子甲羅燒,龍蝦汁意粉呢個意粉真係豪華到爆,蟹膏同蟹肉鮮甜味濃,仲要超級多蟹肉,一啲都唔吝嗇。明太子又添咗啲獨特嘅鹹香,再加上龍蝦汁意粉,嗰陣海鮮味真係無得輸。每一啖都充滿住濃濃嘅海洋氣息,仲要一啲都唔腥,勁鮮勁香。🍰震震下梳乎厘奄列呢個梳乎厘奄列真係好玩又好食,食落去超鬆軟,唔會太膩。震震下嘅感覺真係好有趣,仲要超級大個,三四個人食都好滿足。🍍Pineapple Hat呢個飲品好有夏天嘅感覺,新鮮菠蘿嘅香甜配埋冰凍嘅雪碧同埋菠蘿汁,飲落去清涼又解渴,仲有啲微微嘅氣泡感。🍇Fresh Grape & Apple Yogurt Soda真係健康同美味兼備,新鮮提子同蘋果嘅果香配埋酸酸甜甜嘅乳酪,口感非常豐富。
🥗泰式燒牛肉沙律
🥧瘋狅熔岩芝士煙肉洋蔥餡批
🍝蟹膏蟹肉明太子甲羅燒,龍蝦汁意粉
🍰震震下梳乎厘奄列
🍍Pineapple Hat