2023-06-12 74 瀏覽
星期五接男朋友放工,佢話好想食辣味香口嘢,就上網搵到依一間新開嘅湘菜。去到入邊見到好多人叫烤魚,個樣都好吸引,男朋友想食啲地道啲嘅長沙小菜炒雞雜鍾意食雞雜嘅朋友仔,千祈唔好錯過成碟餸都煮到好惹味,雞雜好爽口。如果加埋杯啤酒呢就冇得頂啦擂椒茄子皮蛋呢個餸係我最驚喜嘅,以為本身平平無奇。但係將茄子皮蛋同青椒撈埋,好好送飯。我同男朋友都食唔停口酸辣魚皮魚皮不嬲出名爽口,加埋佢哋秘製嘅酸辣汁,真係一道唔錯嘅開胃小菜鐵板土豆片呢個佢加咗孜然粉煮令到薯仔吸晒啲味,加埋鐵板將佢煎到有少少脆,食落都幾好味叫咗咁多款餸,overall 都幾高質。樣樣嘢都幾好味,如果大家經過開西營盤,又想試吓湘菜嘅話就可以去老長沙試下啦

炒雞雜

擂椒茄子皮蛋