2021-07-07 71 瀏覽
同事約食晚飯,我七點幾來到SUENO,餐廳可以話係無乜人,我仲以為有點伏,幸好越夜越多人,我覺得先無咁驚。呢到位置有不多,仲要有個幾大嘅open kitchen,空間感幾好。sangria 有紅有白仲有pink,pink就一定最少見,但我哋都係飲最基本的。睇IG相好多人都點呢個蟹肉扁意大利麵,估不到咁受歡迎,蟹肉一大堆,仲有強勁黑椒味,如果你唔好辣就未必得,我都可以嘅。呢到嘅烤乳豬好出色,到最後我睇下嗰人介紹,原來食親都係烤乳豬,有種炭爐的香,乳豬又肥又大隻,脆皮又有油香,出色到不得了。前菜的香炸蟹波同八爪魚都係西班牙Tapas的正常水準,一定啱食。對我來說,西班牙油條churros係不得不點之作,相對呢度唔係話勁好,但都會想起那步美好的西班牙旅行日子。想到呢到,就更加想念西班牙了,幾時先可以搭飛機呀?

想到呢到,就更加想念西班牙了,幾時先可以搭飛機呀?