👇🏻👇🏻👇🏻睇埋落去睇下抵唔抵食👇🏻👇🏻👇🏻▫️一入到餐廳已經覺得好似去左西班牙當地嘅小餐館,連侍應都係外國人,餐廳仲播住西班牙歌好似置身西班牙,好有氣氛▫️有其他食客生日全間餐廳嘅Staff都會一齊出黎唱同彈生日歌比個枱客人聽,好熱鬧餐廳主打食tapa,menu上嘅款式多不勝數,見到佢地有個廚師發板嘅tasting menu可以唔洗諗,又可以試到佢地嘅招牌菜第一次嚟食決定試下🧑🏻‍🍳𝗘𝗹 𝗝𝗲𝗳𝗲 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗠𝗲𝗻𝘂 $𝟯𝟴𝟴🍤𝟮 𝗣𝗿𝗮𝘄𝗻 𝗰𝗿𝗼𝗾𝘂𝗲𝘁𝗮𝘀可樂外面嘅炸粉夠哂薄,入面嘅薯蓉好香滑,配埋蝦肉餡,炸得香口美味🥔𝗕𝗿𝗮v𝗮𝘀 薯粒配辣醬,薯粒炸得好香而且外皮唔乾🥖𝟮 𝗣𝗮𝗻 𝗰𝗼𝗻 𝘁𝗼𝗺𝗮𝘁𝗲 𝗲 𝗰𝗵𝗼𝗿𝗶𝘇𝗼 好脆嘅多士上面鋪滿鮮蕃茄醬,上面更有有兩片辣肉腸🫑𝗣𝗮𝗱𝗿𝗼𝗻 𝗣𝗲𝗽𝗽𝗲𝗿𝘀炸西班牙小青椒,味道唔會辣,配上欖欖油+粗鹽🦐𝗚𝗮𝗺𝗯𝗮𝘀 𝗮𝗷𝗶𝗹𝗹𝗼 𝟰 𝗽𝗰 (𝗧𝗠)蒜油蝦勁大隻,蝦身已經剝哂殼,食落好方便蝦肉好入味,蝦肉彈牙之餘,每啖蝦肉都充斥住好香濃嘅蒜香味配埋脆卜卜嘅多士露以點埋蒜油,令多士亦都同時充斥住蝦同蒜香嘅味,成碟都好出色🥗𝗧𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼
👇🏻👇🏻👇🏻睇埋落去睇下抵唔抵食👇🏻👇🏻👇🏻

🧑🏻‍🍳𝗘𝗹 𝗝𝗲𝗳𝗲 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗠𝗲𝗻𝘂 $𝟯𝟴𝟴

🍤𝟮 𝗣𝗿𝗮𝘄𝗻 𝗰𝗿𝗼𝗾𝘂𝗲𝘁𝗮𝘀

🥔𝗕𝗿𝗮v𝗮𝘀
薯粒配辣醬,薯粒炸得好香而且外皮唔乾

🥖𝟮 𝗣𝗮𝗻 𝗰𝗼𝗻 𝘁𝗼𝗺𝗮𝘁𝗲 𝗲 𝗰𝗵𝗼𝗿𝗶𝘇𝗼
好脆嘅多士上面鋪滿鮮蕃茄醬,上面更有有兩片辣肉腸

🫑𝗣𝗮𝗱𝗿𝗼𝗻 𝗣𝗲𝗽𝗽𝗲𝗿𝘀
炸西班牙小青椒,味道唔會辣,配上欖欖油+粗鹽

🦐𝗚𝗮𝗺𝗯𝗮𝘀 𝗮𝗷𝗶𝗹𝗹𝗼 𝟰 𝗽𝗰 (𝗧𝗠)
蒜油蝦勁大隻,蝦身已經剝哂殼,食落好方便
蝦肉好入味,蝦肉彈牙之餘,每啖蝦肉都充斥住好香濃嘅蒜香味

🥗𝗧𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗱
蕃茄沙律加上生洋蔥粒同橄欖油,酸酸地又好爽口

🐟𝗦𝗲𝗮𝗯𝗮𝘀𝘀
煎鱸魚外皮煎得香脆,魚肉十分嫩滑,配上蘆筍同薯仔,薯仔粒同前面嘅薯仔粒一樣外脆內軟

🥩𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗰𝗵𝗲𝗲𝗸
牛頰肉煮得好淋好淋,而且牛味好重,係成餐飯其中一道回味無窮嘅菜式😋

🥘𝗣𝗮𝗲𝗹𝗹𝗮 𝗺𝗮𝗿𝗶𝘀𝗰𝗼
海鮮好有鮮味,但係會係咁多樣食物入面相對有啲失望嘅,整體味道偏淡,而且飯粒偏硬同痴底

已經好飽,但估唔到跟嘅甜品都有兩款😍
🍰𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲
芝士味好濃郁,口感夠creamy,蛋糕上面加上熱情果醬,味道夠哂酸可以中和芝士蛋糕嘅膩

🧁𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼 𝗺𝗼𝘂𝘀𝘀𝗲
好香滑而且朱古力味好香濃

🍷𝗦𝗮𝗻𝗴𝗿𝗶𝗮 𝗥𝗲𝗱 𝗝𝗮𝗿 $𝟭𝟭𝟱
有分紅酒同白酒,侍應好好咁比哂兩款酒我地試,紅酒偏甜,白酒會酸啲,最後揀左紅酒,會比一壺我地,入面除左紅酒仲加左水果

估唔到$388可以有成11道菜試,仲要有埋Paella同甜品,真係幾抵食,而且質素都高,味道好有風味,11道菜入面有埋paella真係好抵食!
第一次試味道我覺得好有驚喜,而且好有氣氛,會再試!