經過長沙灣見到新開佐間西班牙餐廳 門口已經見到好sharp醒既橙紅色裝修 尤其是見到有客人坐窗口位 特別有格調😚.西班牙風情既花磚搭配橙紅色裝修 加埋有情調既燈光 成個感覺幾舒服😚 除佐四人枱 仲有一排吧檯位可以同chef傾下計~每日有唔同special menu可以留意個blackboard 😚 main嘅選擇唔算好多 包捨肉丸 西班牙飯同乳豬~ 反而主打傳統西班牙佐酒tapas: 地中海鰻魚沙律 西班牙壞蛋薯條 芝士兩食等.▫️魷魚可樂餅 $15😋👍🏻:👅👅👅👅👅/5分好似第一次見到西班牙嘢有可樂餅 所以好奇下就嗌佐😚 點知好有驚喜😍 炸到金黃色 唔會有過多炸衣 一咬落去好香脆 擠滿黑色既魷魚團 口感外酥內軟 配埋大蒜蛋黃醬好開胃且不膩😆.▫️西班牙蒜油蝦 $98😋👍🏻:👅👅👅👅/5分用炒香佐既蒜油浸住啲大蝦 你就知有幾邪惡🥺 蒜油加佐辣椒去煮 所以食到出辣辣地 伴碟既牛油酸種包脆脆的 再加兩隻大蝦同淋埋蒜油 配搭好match同時仲可以解膩🤤 單吃蝦的話 更是油香滿溢 有兩個層次😆.▫️西班牙炒飯 $248😋👍🏻:👅👅👅👅/5分差唔多每枱都有叫 一上碟已經香氣撲鼻🤤 質地濕潤且粒粒分明

▫️魷魚可樂餅 $15
😋👍🏻:👅👅👅👅👅/5分

▫️西班牙蒜油蝦 $98
😋👍🏻:👅👅👅👅/5分

▫️西班牙炒飯 $248
😋👍🏻:👅👅👅👅/5分
西班牙炒飯

差唔多每枱都有叫 一上碟已經香氣撲鼻🤤 質地濕潤且粒粒分明 味道濃鮮鹹香 仲帶陣番茄香 仲可以滴啲檸檬汁調味 同埋唔會太癡底😛 海鮮有蝦 青口同蜆仔 肥美同時可以令個飯多陣鮮味更香口~

▫️西班牙油炸鬼 $68
西班牙油炸鬼

次次都忍唔住🤭 油炸鬼沾滿糖霜 外脆內軟 甜甜的很誘人既甜點🙈 可以沾雲呢拿雪糕同朱古力醬 一次就可以食到三種口味😚

▫️pink apple juice $38
▫️vanilla flat white $38
Apple juice係咪可以扮飲酒🤭 味道幾清甜 可以解一解膩😚
pink apple juice

啡既價錢竟然唔貴😛 入口綿密 奶泡偏重 vanilla味唔算好重 可以中和佐flat white既苦
vanilla flat white

總結,味道同氛圍都好唔錯 西班牙菜好似都比較重口味 但感覺依間調味拿捏得唔錯大人們可以嗌酒一齊食 應該會很佐酒😛 同埋有多啲特別款既tapas 特別係個可樂餅真係好驚喜 有啲後悔無試埋黑松露🥲