畢左業之後好耐都無去過西環,今日約左舊同學一齊去堅尼地城個邊食野,先發現多左好多好靚既西餐廳,今日我地黎左海旁附近既澳洲菜餐廳食brunch,環境好舒服,有好多外國人去食,好chill好似去左外國咁😝Beer Paddle($140)餐廳既啤酒係自家釀製,beer paddle有六款口味既啤酒,每樣100ml,咁就可以試到吾同既特色啤酒🍺店員好細心咁同我地介紹左每款啤酒既特色同味道,同埋建議我地由左飲到右,因為左邊會比較fruity,最右既會比較苦,我個人鍾意最左既original pils,味道清爽苦澀味無咁重Avocado On Toast($130)牛油果既份量好多,加埋一大片既水牛芝士,水牛芝士入口香軟,配上甜甜酸酸既蕃茄粒同黑醋汁,味道好清新,再放埋太陽蛋一齊食口感更加豐富Hawaiian Pizza($135)有波蘿煙肉,芝士味道濃郁,一啖pizza配一啖啤酒好夾🍺Egg Benedict($98)半熟既蛋漿慢慢滲落去鬆餅入面,配埋煙肉同荷蘭醬口感豐富,成個egg benedict都充滿住蛋黃香好正啊😋Hand Cut Fries($75)即炸既薯條好香脆,沾上黑松露醬食好

Beer Paddle($140)
Avocado On Toast($130)
Hawaiian Pizza($135)
有波蘿煙肉,芝士味道濃郁,一啖pizza配一啖啤酒好夾🍺
Egg Benedict($98)
Hand Cut Fries($75)
即炸既薯條好香脆,沾上黑松露醬食好夾!不過如果係厚切薯條會仲正😛
2019-10-26