2019-03-20
大概半前黎過一次食晏,當時人流唔算多🤔不過今次再黎都幾爆下,本身餐廳係高檯居多,無訂位之下當然係得返高檯,不過檯面比較窄身,亦無得掛袋,變相食得唔係咁方便🙈見到同行友人個袋高空墮地,接住隔離位姨姨部電話都係,痛死寶寶了🤫講返午餐,記得上次係得兩個選擇,今轉多左有五個,全部都係包餐湯同飲品😉粟米湯比預期中出色,飲落唔似係罐頭嗰種,仲要帶點微燒香過既粟米塊🤓飲品包English Breakfast Tea或者Earl Grey Tea,揀左後者都幾香濃,但係茶包放係入面太耐難免會有少澀☕️▪️ Shrimp Linguine(6.5/10)💲98 (Lunch Set)以為係得面頭既一隻大蝦,但原來食食下都有三隻,蝦頭既蝦膏頗為香口,不過蝦身肉質稍微霉左啲👉🏻👈🏻話係跟忌廉南瓜汁,的確蘸有啲南瓜蓉,但係整體感覺都偏乾身,扁意粉亦都有少少硬身,感覺上次食既另一個意粉比較好🙃▪️ Fish and Chips(7/10)💲88 (Lunch Set)朋友叫左個炸魚薯條,聞落都已經有幾香既檸檬味,薯條未算係好脆身,但係都粗身啖啖薯,他他醬都係蛋黃醬加上酸瓜碎,同麥當當魚柳包入面隻醬一模一樣,不過不失🤠
🔎 整體評分(7/10)